top of page
Teal Polaroid Wellness Influencer Facebo

I like the smell of earth, the touch of waves, the taste of berries, the sight of trees, the sound of laughter, and the feeling of being fully alive.

Hi! Mijn naam is Manon Weiss en op deze blog neem ik je mee tijdens mijn (duurzame) reizen

Reizen zit in mijn familie. Zoals het reizen jaren geleden al door het bloed van mijn (achter-) ooms en tantes, neefjes en nichtjes stroomde, zo stroomt het nu net zo hard door mijn aderen. Andere mensen ontmoeten, nieuwe dingen proeven, steden ontdekken, dwalen door de jungle, zwemmen in azuurblauwe zeeën en me op een vreemde plek helemaal thuis voelen. Gelukkiger kun je me niet maken. 

 

Ik weet echter ook wat voor een negatieve impact reizen kan hebben op het klimaat, de aarde en de bevolking. Ik probeer daarom al doende manieren te vinden om een zo klein mogelijke negatieve impact te hebben en een zo groot mogelijke positieve impact. Weiss (lees: wijs) op reis dus. 

​

Ik heb al een aantal mooie reizen mogen maken, en heb zelfs al eens in Spanje gewoond en gestudeerd en twee maanden stage gelopen in een hostel in Costa Rica. Toch staan er ook nog zoveel bestemmingen op mijn bucketlist, die ik hopelijk snel ga afstrepen! Tijdens de master Tourism & Culture schreef ik mijn scriptie over duurzaam toerisme, en kwam ik erachter dat het ontzettend complex maar tegelijk ook zo simpel is. Met kleine aanpassingen in de manier waarop we reizen kunnen we al een groot verschil maken!  Ondertussen ben ik content marketeer voor een tour operator, dus ben ik gelukkig nog elke dag bezig met reizen. 

​

Verder zal ik op deze blog vooral mijn eigen ervaringen delen. Op het internet zijn al talloze informatieve artikelen te vinden over elke bestemming en elk aspect van reizen. Hier zullen dus mijn hersenspinsels, gedachten, gevoelens, inzichten, bevindingen, en hoogte- en dieptepunten de revue passeren. Ik hoop dat je net zo van (mijn) reizen zult genieten als ik doe. 

​

Happy travels!

bottom of page